Blog

Monumentaal Aardappelhuisje wordt nieuwe locatie van Comfor

Het karakteristieke monumentale Aardappelhuisje aan de Rondweg in Bladel wordt een nieuwe locatie van Comfor. Op 11 juni 2021 heeft de voormalig eigenaar Jan Baselmans de sleutel overgedragen aan Anja van den Borne van woonzorgorganisatie Comfor, die ook Huize Moors in Bladel gaat exploiteren.

Uitvalsbasis voor bewoners en personeel

Anja van den Borne is verheugd met de aankoop van ‘t Aardappelhuisje. “Het is een hele fijne plek om te zijn. De uitkijk over de landerijen en de karakteristieke elementen van ‘t Aardappelhuisje maken het echt een toplocatie. Voor bewoners en personeel is het een hele mooie aanvulling op Huize Moors. Voor onze toekomstige bewoners, hun familie en ons personeel wilden we heel graag een ontmoetingsplaats hebben in Bladel, die we al voor de opening van Huize Moors kunnen gebruiken. Ook kunnen we op deze locatie andere zorgprofessionals uit de Kempen ontmoeten.”

Het animo om bij Huize Moors te komen wonen en werken is groot. Anja vervolgt: “Nu kunnen we alvast kennismaken met toekomstige bewoners en mensen die bij ons willen komen werken. Mensen kunnen onder het genot van een kopje koffie hier in een mooie, gezellige omgeving vertoeven. Als begin 2022 Huize Moors is geopend, dan dient ‘t Aardappelhuisje als uitvalsbasis voor de bewoners en het personeel van Huize Moors. Onze woonzorgorganisatie Comfor zal daar diverse activiteiten aanbieden. Dit doen we omdat we graag iets extra’s willen doen voor de bewoners en personeel van Huize Moors. Wij vinden het belangrijk dat als je ergens woont of werkt je het goed naar je zin hebt.”

Geschiedenis

’t Aardappelhuisje kent een rijke geschiedenis. Het in 1952 gebouwde monument diende jarenlang als bewaarplaats voor pootaardappels. Boeren uit de omgeving konden hun pootaardappels hier in de winter opslaan. In 1984 kocht Jan Baselmans het gebouw en verbouwde het in 2017 tot multifunctionele ruimte en breidde het uit met een uitbouw, genaamd ‘De Scheut’. Jan Baselmans: “Al een tijdje was ik op zoek naar de ideale koper. Iemand die het voor een goed doeleinde gebruikt en met dezelfde passie gaat gebruiken. Gelukkig heb ik deze nu gevonden.